Появата на планетата, каквато я познаваме днес, е сравнително нова. Земята

...
Появата на планетата, каквато я познаваме днес, е сравнително нова. Земята
Коментари Харесай

Древна карта на Земята показва къде е била къщата ви по времето на динозаврите

Появата на планетата, каквато я познаваме през днешния ден, е относително нова. Земята и океаните, които виждаме на земното кълбо през днешния ден, са артикул на работата на тектоничните плочи, които непрестанно се събират като пъзел, написа.

Тези елементи от пъзела се местят, само че прекомерно постепенно, с цел да видим през живота си. Учените обаче оферират да разгледаме глобуса на нашия свят в мащаб от милиони години - придвижването на земните маси ще ни върне във времето на динозаврите и мегалодона, с цел да направи земното кълбо изцяло неузнаваемо за нашите очи.

В ново проучване учените са основали инструмент, който може да ни помогне да се придвижим във времето – от сегашното, до времето на първите гръбначни животни, първите хоминиди и динозаврите.

За задачата основателят на Древната карта на Земята Иън Уебстър е употребявал данни за придвижването на тектоничните плочи и палеографски карти на Кристофър Скотезе от плана PALEOMAP.

Така на всеки човек на Земята се дава опция да пътува във времето – да вземем за пример да отиде до 750 милиона години обратно, да прескочи 250 милиона години обратно и да се върне назад – в настоящето време.

Интерактивният глобус ви разрешава да „ преживеете “ най-емблематичните моменти на Земята или като задържите левия или десния бутон на клавиатурата, да наблюдавате по какъв начин континентите се разделят и събират, образувайки формата на познатата ни планета. Освен това картата има варианти, които ви разрешават да изберете вашия град на античния глобус на Земята, да се преместите в избран интервал от време или избрани значими моменти от историята на нашата планета.

Просто въведете адреса си в Древната карта на Земята и ще видите къде се е намирало актуалното ви местопребиваване в един или различен интервал от живота на планетата. Интерактивният глобус е обществено достояние 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР